01-06-2008

De beste ceviche? Peru - Ecuador: 1 - 0.

Ook in Ecuador hebben ze 'ceviche', een gerecht van (semi)rauwe vis. Je ziet hem onderaan links op de foto. In een soepkom. Deze ceviche wordt lichtjes gekookt en is erg sappig. Gisteren deden we de vergelijkende test samen met de Peruaanse ceviche (de bovenste schotel op de foto). En het resultaat is dat we toch nog steeds de Peruaanse versie verkiezen. En die popcorn en bananenschijven dan (rechts onderaan)? Hebben we ook opgegeten.
Stijn

2 opmerkingen:

Anoniem zei

jaja... wat had je gedacht

Net zoals de Pisco en de 'cachon' is de ceviche puur 100% en onvervalst Peruaans.... en alleen Peruvianen kunnen zo'n gerecht maken zoals het hoort.... lees bij ons thuis ;-)

Anoniem zei

Mmmm ja, natuurlijk! En ik moet erbij denken dat we ons op dit moment nog altijd eerder Peruaanse Vlamingen in Ecuador voelen. Maar ik neem aan dat we ons op een keer ook meer verbonden gaan voelen met Ecuador.