30-09-2010

Waar is de president?

President Rafael Correa zou gewond zijn geraakt toen hij zich met de protestanten vermengde. Het is onduidelijk waar hij nu is, maar er zijn geruchten dat ie zich in het ziekenhuis van de Politie bevindt en dat ie daar wordt vastgehouden. Dat melden diverse media hier.

Verschillende staatshoofden uit de regio drukken op dit moment hun steun uit voor de president van Ecuador.

Vertaling bericht 'La Hora':

Vanmorgen begonnen 'elementen' van troepen kazernes in het hele land in te nemen als protest tegen de goedkeuring van het presidentiële veto tegen de Wet voor Overheidsdienten en Administratieve beroepen. De staking van de politie duurt tot nu voort. De president van Ecuador, Rafael Correa, ging naar het 'Regmiento Quito Número 1'. 'Ik ga geen pas achteruit, als jullie de kazernes willen innemen, als jullie de bevolking willen onbeschermd laten en als jullie uw missie als politie willen verraden, verraad deze dan', riep Correa uit in een vurig gesprek met tientallen mensen met uniform die het belangrijkste regiment van Quito in beslag namen.
De president ging samen met de minister van regering, Gustavo Jalkh, via een raam van de kazerne naar buiten om te reageren op de politie. 'Heren, als jullie de president willen doden, hier is hij, dood maar als jullie daar zin in hebben, dood hem als jullie de kracht hebben, dood hem als jullie waardig zijn in plaats van u laf te verstoppen', zei Correa. 'Als jullie het vaderland willen vernietigen, hier is het!, maar deze president zal geen pas naar achter zetten', voegde hij toe. De incidenten van de politie zijn gesignaleerd op nationaal niveau. In Quito hebben 150 leden van de 'Ecuadoriaanse Luchtmacht' de internationale luchthaven 'Mariscal Sucre' ingenomen. Alle activiteiten zijn er afgelast. De chef van de 'Comando Conjunto' (leger), Luis Gonzáles, zei dat we in een rechtsstaat leven en dat het leger trouw is aan de president van de republiek. Het Parlementsgebouw is ingenomen door de politie, de militaire leiding is samengekomen in het Ministerie van Defensie en juristen protesteren voor het Justitiegebouw.

Geen opmerkingen: