12-09-2010

Op het Ministerie van Onderwijs

Sinds begin augustus werk ik elke dinsdag- en donderdagvoormiddag op de 13de verdieping van het Ministerie van Onderwijs. We verzamelen telkens met enkele mensen van het Ministerie en iemand van Unesco om de opstart van de nieuwe 'Nationale Universiteit van Onderwijs' voor te bereiden. Daarvoor hebben we een strategisch plan uitgewerkt, met tal van jobomschrijvingen voor specialisten die moeten deel uitmaken van het coördinatiegroepje. VVOB en Unesco ondersteunen waar nodig. Van ons hebben ze bijvoorbeeld al hulp gevraagd bij het uitwerken van profielen, curricula en een evaluatiemodel van de huidige lerarenopleidingen.
Met dit laatste zijn we nu al in actie geschoten. Het Vlaams-Nederlandse model dient daarbij enigszins ter inspiratie, maar we trachten voorbeelden uit verschillende continenten bij elkaar te krijgen. Verder bereiden we ook een internationaal congres rond het thema lerarenopleiding voor. Er worden daarvoor sprekers verwacht uit de Andes-regio, de Verenigde Staten en... België.

Monserrat Creamer (links) is de coördinatrice van het project 'Nationale Universiteit van Onderwijs'. Diego Rendon (rechts) is Colombiaan en werkt voor Unesco.

Alejandra Gomez is een jonge, alerte dame. Vorige week vrijdag vergezelde ze tijdens een bezoek aan een lerarenopleiding in Chone omdat ze nog niet goed weet hoe die functioneren.

Stijn

Geen opmerkingen: