20-03-2010

Weekendje Baños - Puyo

Vorig weekend waren Anneleen en ik in Baños. Dat is een toeristisch stadje op de grens tussen berg- en junglegebied. Vele Ecuadorianen gaan er op bedevaart. Maar je hebt er ook buitenlandse rugzaktoeristen.
Een van de attracties is een fietstocht van Baños naar Puyo. Een fiets voor een dag kost je 5 dollar. Daar krijg je dan ook een helm en een geriefzakje voor mee. De eerste 40 kilometer gaan vooral bergaf, onderweg kan je stoppen aan een van de 7 watervallen. En de laatste 20 kilometer gaan sterk op en af tot je uiteindelijk in de platte ‘selva’ toekomt. Een echte aanrader...
Op het terras van ons hotelletje 'Plantas y Blanco' kan je heerlijk ontbijten. Op de achtergrond de torenpieken van de kerk van Baños. Eerste tussenstop met fietsen.
Jong verkoopstertje van artesanaat.
Even naar de waterval...

Onder de waterval...
'Zaterdag, heilige dag. Houd dat zo.'


Shell, een dorp voor Puyo. De petroleum(business) doorgesijpeld.

In de namiddag zijn we in de buurt van Puyo en gaan iets eten in een typisch restaurant.


Een gerecht van de 'selva': vis in groene bladeren, met houtskool gebakken. En de 'patacones' zijn zoute banaanschijven in vet gebakken.
Waar we 's middags eten, zijn ook enkele 'cabañas', een zwembadje en een bubbelbad.
Zondag in Baños. In ons hotelletje bieden ze je een soort sauna aan. Je wordt opgesloten in een kast met je hoofd buiten en de stoom vanbinnen doet de rest. Verder volgt een opveenvolgend afspoelen met koud water en terug je hete kast in...

Geen opmerkingen: