14-03-2012

Kasper Rumi


Onder de nieuwe slogan van Ecuador ‘ama la vida’ is op zondagavond 4 maart (om 19h45) ons zoontje geboren.

De gynaecoloog zei vooraf dat het een marathon zou worden. We dachten toen nog: van de baarmoeder naar de uitgang is toch maar een korte weg. Maar, inderdaad.  Het is een lange dag geworden… Met een wonderbaarlijk resultaat: een nieuw mensje.

De kraamkliniek ‘Puerta a la vida’ valt erg goed mee. Professionele mensen, menselijk en erg hartelijk. Goed voor de nieuwe mama. En de papa mag ook vanalles: samen met de baby in bad bijvoorbeeld.

Maandag wordt ie gemeten. Het resultaat voor de kenners: een gewicht van 2780 gr., 47,5 cm groot en 36 cm hoofdomtrek. In principe mogen we ‘s middags al naar huis, maar we willen nog leren hoe je hem moet voeden, en zoveel meer. Dat is nieuw voor de baby en voor ons. En hier is geen ‘Kind en Gezin’…

Dinsdagmiddag gaan we dan naar huis. Fijn. Ineens een nieuw persoontje in huis. Anneleen zegt dat ie bij het drinken haar helemaal leegzuigt, tot in haar tenen. Zalige momenten, maar ook supermoe…

Woensdag kiezen we definitief zijn naam: Kasper! We hadden even aan Jasper gedacht, maar veranderen nog een lettertje. We vinden Kasper immers sterker, ietsje mooier, beter bij hem passen, en ook hier makkelijker uit te spreken. En zijn tweede naam wordt Rumi, een Kichwa naam.

2 opmerkingen:

Sara zei

Proficiat, Stijn en Anneleen! Het ziet er een heel mooi ventje uit. Geniet er van!

eli zei

't zat eraan te komen..nieuw leven in quito. 't is er nu..en dat is goed. 't is nu aan jullie..kasper mag er zijn. 't gaat erom elkaar met raad en daad bij te staan..de rest is bijzaak. gefeliciteerd!