01-05-2011

Een nieuwe auto

Na vijf jaar zonder auto - 2 jaar in Peru en 3 jaar in Ecuador - hebben we nu toch een auto gekocht.De bovenstaande auto dus niet. Die staat al een paar jaar te roesten in onze straat... Wel de volgende...
Kilometerteller op 43.
En het is echt wel een 'nieuwe' geworden. Als semi-diplomaten heb je immers in Ecuador recht op belastingsvoordeel bij de aanschaf van een nieuwe, geïmporteerde wagen. VVOB is geen NGO, maar een semi-gouvernementele organisatie. Precies een maand geleden ondertekenden we het contract bij Nissan en gisteren reed ik hem uit de garage. Toen we hem een tijd geleden aankochten, stond ie eigenlijk al in de haven van Guayaquil, maar eerst moesten er nog allerlei administratieve obstakels overwonnen worden: een aanvraag bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan bij de Douane waar het een beetje vertraagde omwille van een fout dossiernummer, en tenslotte via de havendouane in Guayaquil om hem op transport naar Quito te krijgen.
Het is nog allemaal relatief snel gegaan. Mijn collega, Evelien, kocht eenzelfde auto een maand eerder, maar wacht er nog altijd op. Een ingewikkeld verhaal, maar niet altijd goed voor het humeur.
In Quito zelf konden we ons steeds behelpen met openbaar vervoer, taxi, te voet en met de fiets. Het is nu vooral om tijdens weekends en vakantieperiodes op plekken te geraken die we tot hiertoe moeilijk of niet konden bereiken.

Geen opmerkingen: