20-07-2009

Met Roger Standaert doorheen Ecuador

Zondagochtend vertrokken we met een busje richting het noorden van Ecuador. Onze speciale gast, Roger Standaert, was de dag voordien toegekomen. Hij is directeur 'Curriculum' van het Ministerie van Onderwijs en Vorming in Vlaanderen. Een echte onderwijsexpert met zeer veel ervaring. Ben al enkele jaren telefonisch en via e-mail in contact met hem. Een hele eer voor ons dat ie naar Ecuador is gekomen. Het is voor hem de eerste keer Latijns-Amerika. Gisteren doorkruisten we enkele noordelijke provincies om hem van het landschap te laten genieten. Verder waren 2 vertegenwoordigers van UNESCO, de directrice Basisonderwijs, een andere hoge funcionaris van het Ministerie van Onderwijs, de directeurs van het programma en een collega mee. We hielden halt bij een meer, stopten in een warme vallei om iets te gaan eten, bezochten een heilige grot en een bijzonder kerkhof in Tulcan.

Vandaag reisden we verder een stukje Colombië in. Daar hoorden we van een regionale directie over het succesvolle onderwijsconcept 'Escuela Nueva' (Nieuwe School). Onze collega's van de provinciale directie zeiden ook tijdens mijn vorig bezoek dat de FARC (gewelddadige verzetsbeweging in Colombië) niet in die streek aanwezig waren, maar dat werd toch even ontkracht tijdens ons bezoek. Een van onze Colombiaanse gesprekspartners barstte tijdens zijn presentatie enkele keren in een emotionele bui uit. Hij sprak over gevaar voor zijn leven. En ik kon inderdaad een soort dreigbrief van een afdeling van de FARC lezen. Straf. Emotioneel. Hij had ook een andere brief waarin de provinciale politie hem bescherming beloofde.

Daarna hadden we enkele officiële ontmoetingen met lokale autoriteiten en media in Ecuador, alvorens we terug naar Quito keerden.

Stijn

2 opmerkingen:

Sonja zei

He Stijn en Anneleen, leuk om jullie blog te lezen. Als ik dat zo zie krijg ik zin om zelf ook een leuk blog te maken, maar of ik dat dan daadwerkelijk bijhoud is nog maar de vraag... Elio en ik hadden het idee om begin augustus eindelijk naar Quito te reizen, maar ik las nu net dat jullie er dan allebei niet zijn. Wat jammer zeg. Maar het zal er een keer van komen! Geniet van jullie vakantie!!!

Anoniem zei

Aaaai, hoop dat het er snel wel eens van kan komen. We zouden het super vinden om jullie hier te ontvangen. Toffe plekjes tonen enzo...
Vele groetjes,
Stijn