06-07-2009

Hans is een krak - Bekijk zijn video's!

Met de komst van Hans hebben we de kracht van TV-beelden herontdekt. Hij heeft op een nationale workshop in het zuiden van het land TV-journaals en een documentaire gemaakt. Hij ging op reis om interessante schoolvoorbeelden te filmen. Hij maakte PR-filmpjes van het programma. We interviewden samen met hem een aantal getuigen als onderdeel van een monitoringproces. En hij gaf enkele basiscursussen videotechnieken op een hogeschool voor lerarenopleidingen en op ons kantoor.
Hans werkte twee maanden lang, volle dagen, soms tot 's avonds laat.

Televisiebeelden werken krachtig en motiverend. Het heeft hier veel in beweging gezet... Minder goede voorbeelden werken als een spiegel. 'Is dat ons onderwijs? Hoe kunnen we dat verbeteren?' Goede onderwijsvoorbeelden werken inspirerend. 'Wij hebben het potentieel in ons land.' Van deze laatste categorie tonen we hieronder enkele voorbeelden.

In totaal hebben we nu meer dan 2 uren video. We zijn nog een tijdje zoet met de verwerking ervan. Hopelijk kunnen we de filmpjes in België en Ecuador zo breed mogelijk verspreiden.

Bedankt voor die prachtige beelden, Hans! En ook voor het fijne gezelschap en de afwas thuis...
Stijn
Klik op de tekstjes voor de video's...:

FILMPJES VAN INTERESSANTE SCHOLENBEZOEKEN
Eerste school in Azogues

FILMPJES VAN DE SCHOOL VAN ANNELEEN

Geen opmerkingen: