12-03-2009

Naar Chimborazo voor het werk

Sinds we terug zijn van België, ben ik opnieuw veel aan de slag achter mijn computer. Er moet nog gepland worden voor het komende jaar en volgende week houd ik samen met een collega een presentatie op een internationaal seminarie. Het is moeilijk tussendoor de tijd te vinden om een artikeltje te pennen voor de blog. Er is hier zoveel te doen!

Toch zijn we begin deze week nog eens naar een van de provincies van het land getrokken om daar een zogenaamde 'baselinestudie' uit te voeren, dat is een onderzoek naar de onderwijssituatie op dit moment. Chimborazo is de achtste van de 10 provincies die aan bod komen. Met zo'n 10-tal mensen uit Quito waren we. Een schoolbusje bracht ons naar de bestemming. De eerste dag werd het programma voorgesteld in een zaal van de Provinciale Directie voor Onderwijs. De militaire fanfare en de pers was erbij. Leuk die rituelen...

In de namiddag ging ik naar de publieke universiteit van de stad voor een kennismaking met de faculteit onderwijs, een gesprek met de decaan en een rondleiding. De dag nadien bezochten we met enkele mensen de lokale hogeschool met een lerarenopleiding en een lagere school als oefenschool.

Stijn

Geen opmerkingen: