17-03-2009

Congres



Gisteren en vandaag vindt een congres in verband met de professionalisering van leerkrachten plaats. VVOB steunt het initiatief samen met UNESCO, CONESUP (onze Vlir/Vlorha), CONEA (organisatie ivm accreditatie) en het Ministerie van Onderwijs. Het bijeenbrengen van die partners is op zich al een van de resultaten van ons werk. Ongeveer 150 rectoren en decanen uit het hoger onderwijs en directeurs van nationale en provinciale onderwijsdirecties nemen deel. Goed dat we ons hier kunnen 'manifesteren'. Dat moet de contacten in de toekomst nog wat vlotter laten verlopen.
Er zijn sprekers uit Columbië, Uruguay, Spanje en Canada. En wij dan...!
Caroline, een nieuwe collega, en ik mochten het hebben over 'aprendizaje'... (leren).
Een breed thema natuurlijk. Zo'n presentatie geven met twee is al wat anders dan anders. En we hebben ons best gedaan om er ook een creatieve, visuele uiteenzetting van te maken. In de voormiddag gaven we een uiteenzetting van 40 minuten en in de namiddag becommentarieerden we de bevindingen van enkele werkgroepen.

Ik denk dat het goed gelukt is. We kregen opvallend veel pluimpjes, wat op zich hier misschien nog vrij normaal is... Maar we mogen binnenkort, naar aanleiding van de dag van de leerkracht, de presenatie nog eens overdoen in de provincie Bolivar. 'Deze boodschap moeten onze 400 leerkrachten horen. We hadden al sprekers voorzien, maar ik wil jullie erbij', zei de organisator. Leuk toch. Het zal die volgende keer alleszins meer ontspannen en misschien iets minder officieel verlopen. Had nu voor het eerst mijn kostuum aangedaan. Zonder das weliswaar.

Stijn

Geen opmerkingen: