07-12-2008

Feest in Quito

Quito vierde de voorbije week haar 473-jarig bestaan. Elk jaar betekent die verjaardag een groot feest in de stad. Met vele culturele optredens en culinaire activiteiten. We vingen enkel een kritisch geluid op bij Indiaanse mensen, die de oprichting van deze stad door de Spanjaarden en de hoge kosten die met de feestactiviteiten gepaard gaan, geen reden tot feesten vinden. De meeste inwoners van de stad riepen echter gewoon mee: 'Viva Quito!'.

Op het werk werd er - ondanks een algemeen verbod voor de ministeries - een fles 'piña colada' en een pakje kaarten bovengehaald . Het is al jaren de gewoonte dat de functionarissen deze dagen het kaartspel 'cuarenta' spelen. Dit is een vergelijkbaar, maar ingewikkelder spel dan 'zwarte piet'. Onze sint heeft er echter niets mee te maken. 6 december is hier de verjaardag van Quito, niet van Sinterklaas.

Gisterenavond gingen we naar de 'licht en kleuren'-stoet kijken. Je zag er steltenlopers, praalkarren met schoonheidskoninginnen, stoere fanfarekorpsen, clowns en honderden blije, dansende tieners. Meisjes van 15 jaar vinden het hier blijkbaar niet erg om hun school te vertegenwoordigen in een majorettenpakje.

Stijn

Geen opmerkingen: