19-12-2011

De Sint in Ecuador

De Nederlanders vieren Sinterklaas op 5 december, de Vlamingen op 6 december. En de Nederlanders en Vlamingen in Ecuador kregen op 10 december de Sint op bezoek. De Franstalige Belgen hadden hem al enkele dagen voordien ontvangen. Bindende factor voor 'onze Sinterklaas' is de Nederlandse taal en de Nederlandse School in Quito. Een hele gezellige bedoening.
Anders dan in België en Nederland in deze periode, is het gewoonlijk lekker warm in de vallei rond Quito. Het was verzamelen geblazen in de grote tuin van Lies. De Nederlandse ambassadeur had voor een overvloed aan snoep gezorgd: speculaas, pepernoten, chocoladeletters, enzovoort. Maar voor de Vlaamse kinderen waren er ook nik-nakjes en mariabeeldjes. 
Meer dan 100 mensen waren aan het wachten op de Sint en zijn Pieten. Maar wat bleek? De staf was kwijt. Hij kon dus zich dus niet verplaatsen. Maar met een beetje geluk vonden de kinderen de staf in het nabijgelegen parkje, de fantasiepiet had hem 'geleend' omdat ie dacht er mee te kunnen vliegen. Niet dus.


Sint komt toe met paard en pieten.

De Sint had alles mooi in zijn grote boek genoteerd. Sommige ouders suggereerden dat hun zoon of dochter wel eens niet luisterde of niet zo goed had gepresteerd op school, maar de Sint besloot dat alle kinderen weer heel flink waren geweest het voorbije jaar. Opvallend: een kindje wordt rustig als ze een oor van iemand mag vasthouden (die van haar papa bijvoorbeeld) en Lukas wil absoluut piloot worden bij KLM of COPA (een Colombiaanse vliegtuigmaatschappij).
Wim (links) zorgt voor extra animatie, met muziek en andere leuke intermezzo's. Zo kan de Sint af en toe wat rusten. 
De Nederlandse ambassadeur (hier aan de micro) wil wel mee met de Sint naar Spanje. De ambassade wordt binnenkort immers gesloten.



1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Pepijn,
Bedankt voor de prachtige foto's van deze mooie Hollandse traditie.

Groeten, Cristina en Victor van Dijk