05-12-2009

Sint in Ecuador.

Dat hadden we nu niet meteen verwacht. Maar de Nederlandse ambassade en de Nederlandse school hadden de heilige man en zijn knechten uitgenodigd. Na een lange reis met zijn stoomboot, kwam ie aan in de haven van Manta. Vandaar ging de tocht met zijn schimmel naar Quito. De Sint had twee pieten bij: turnpiet (die liet wat kunstjes zien) en smulpiet (was voortdurend snoepjes aan het eten).

Er waren zo'n 80-tal kinderen aanwezig op het sinterklaasfeest, Vlamingen en Nederlanders. Morgen organiseert de ex-Belgische ambassade een gelijkaardig feest. Er zouden daar een 30-tal kinderen zijn ingeschreven. Vorig jaar sprak de Sint van de Belgen haast alleen in het Frans. Vandaar de fusie van de Vlamingen met de Nederlanders dit jaar, wordt gezegd.

Stijn
En achter de poort...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

y por qué no habla español die lieve sint? Hoe zit jij daar op die stoel Stijn, en wat ligt er op de grond tussen je voeten? Word je soms swartepiet?
paul

ingrid zei

grappig!

Aurélie Van Londersele zei

Wat een leuk initiatief !Die Sint is toch niet te onderschatten hé !

Anoniem zei

Eeuh, de sint komt van Spanje en spreekt dus een mondje Spaans. Sommige kinderen verstonden trouwens geen Nederlands. Hoe ik op die stoel zit? Euh... Moet wel zeggen dat we hebben getwijfeld of we de sint gingen zwart schmincken of de pieten. Het zijn toch maar de pieten geworden... En het paard hebben we ook wit gelaten.
Stijn