17-02-2013

Correa gaat door

Vandaag zijn er opnieuw verkiezingen geweest in Ecuador. Op naar een nieuw parlement en een nieuwe president. Maar de naam van de president van Ecuador zal dezelfde zijn: Rafaël Correa.
Logisch ook als je merkt wat hier de laatste jaren is gerealiseerd. En dat in vergelijking met wat je hoort over vorige presidenten. De huidige oppositie lijkt wel erg inspiratieloos en is dus kansloos. Dat is ook te merken aan de campagnes. Correa en zijn Allianza Pais verkopen een droom en kunnen bovendien aantonen dat ze effectief daaraan gewerkt hebben. Dit kan niet gezegd worden van de andere kandidaten. Die hebben nauwelijks een boodschap, laat staan een creatieve of communicatieve.

Logisch gevolg van de resultaten is dat we als VVOB in principe in dezelfde lijn zullen kunnen verderwerken.  Toch worden er veranderingen verwacht, bijvoorbeeld aan de top van het Ministerie. Het gerucht doet de ronde dat de Minister van Onderwijs zal vervangen worden. Dat zou kunnen betekenen dat we met sommigen opnieuw zullen moeten (leren) samenwerken.

Geen opmerkingen: