06-06-2012

Een artikel van Anneleen uit de Schoolkrant van de Nederlandse School in Quito

Op zondag 4 maart (tijdens het 'Free Podium' om precies te zijn) werden Stijn en ik papa en mama van ons zoontje Kasper Rumi. Kasper is zijn Nederlandstalige naam, komt van Caspar en betekent schatbewaarder. Caspar is 1 van de 3 koningen, namelijk de 20-jarige Afrikaanse man met wierook. Rumi is zijn Kichwa-naam en betekent steen of rots (denk maar aan de berg Rumiñahui). Maar Rumi betekent ook een rots in de branding, iemand waarop je kan rekenen, iemand die altijd klaar staat voor anderen.

Kasper lijkt als 2 druppels water op zijn papa! De ouders van Stijn hadden namelijk een foto van Stijn als baby opgestuurd en we dachten dat het een foto van Kasper was. Hij is een tevreden jongen. Sinds kort lacht hij volop. En dan smelt ons papa-en mamahart! Hij houdt van in bad gaan, een massage krijgen, naar zijn mobiel kijken, heel veel bewegen (hij is een echte wriemelaar!) en niet te vergeten: reizen! (Tja, van wie zou hij dat hebben?! :-) Net zoals zijn papa, is de zee zijn favoriete bestemming! En tijdens de zomervakantie gaat hij zijn eerste reis naar België maken. Daar wachten de oma's, opa's, tantes, nonkels, nichtjes en neefjes vol ongeduld om hem te leren kennen.

Voorlopig ben ik nog volop aan het genieten van Kasper, maar vanaf september sta ik weer paraat om er een tof en leerrijk schooljaar van te maken op de Nederlandse School!

(juf) Anneleen

P.S.: Nogmaals heel erg bedankt aan alle leerlingen, juffen en meesters voor de leuke slinger! Deze hangt te pronken in onze woonkamer.

Geen opmerkingen: