27-02-2011

Stagebezoek

Ine, Marjolein, Celine en Silke zijn 4 studenten lerarenopleiding (lager onderwijs) van Artevelde Hogeschool. Deze weken lopen ze met de ondersteuning van VVOB stage in Imbaburra, een provincie ten noorden van Quito. Ze worden opgevangen door een universiteit en een hogeschool met een lerarenopleiding. Na enkele weken van lessen en scholenbezoek, mogen ze zelf aan de slag. Ze zullen een basispakket van wiskundematerialen uitwerken. Daarna volgt een week dat ze hun eerste lesjes in Ecuador kunnen geven in scholen die een 'Scholenband' met Vlaanderen hebben. En om de stageperiode af te sluiten, zullen ze gedurende enkele weken lessen Engels geven. Je kan hen 'live' volgen op hun blog.
Van links naar rechts: Ine, Celine, Marjolein en Silke.

Een affiche die Ine en Marjolein verwelkomt op de hogeschool in San Pablo. Ze volgden lessen in de lerarenopleiding, maar mochten ook een keertje mee met een klasje kinderen naar het presidentieel paleis. Daar hadden ze een gesprek met de vice-president!
Tijdens het voorbije weekend waren ze even thuis. Met hun hulp was de 'Belgische' spaghettisaus na 10 minuutjes al aan het pruttelen. We horen allerlei over typisch Ecuadoriaanse gerechten. Niet altijd makkelijk blijkbaar. En grappig: Silke en Céline lieten hun nagels lakken, hun haar stijlen (zeg ik dat goed?) en hun puistjes behandelen. Een kwestie van zich in te leven, niet? De dag nadien moet Silke op tijd naar huis om samen met haar Ecuadoriaanse familie naar de mis te gaan. 'Vooraf gaan ze waarschijnlijk nog een uur nodig hebben om mij klaar te maken.'
Anneleen vertelde later op de avond wat over haar ervaringen in de klas. De studenten leken onder de indruk van alle materialen die ze reeds uitwerkte.

Geen opmerkingen: