03-01-2011

Drie nieuwsberichten vandaag

Latijns-Amerika meest optimistisch over 2011
De Argentijnen en de Brazilianen zijn bij de meest optimistische bevolkingsgroepen ter wereld in verband met de economie van 2011.
Latijns-Amerika is de meest optimistische regio ter wereld volgens de América Latina 'Barómetro Global de Optimismo', een studie die gerealiseerd werd door IBOPE Inteligencia samen met WIN (Een Onafhankelijk Wereldwijd Netwerk van Marktonderzoek).

Op de tweede plaats staat Afrika als meest optimistisch continent, met op kop Nigeria en Gana. Azië staat op de derde plaats, met bovenaan China en Vietnam. Hiermee in contrast zijn de rijkste landen met negatieve verwachtingen. Het gaat dan vooral over de G7: Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Japan.

Aantal Ecuadorianen die in Spanje wonen, daalde 17, 32 procent in 2010
Volgens het 'Observatorio Permanente de la Inmigración' (OPI) zijn voor de daling van de buitenlandse inwoners, vooral dan de latino's, drie redenen op te geven: het verkrijgen van de Spaanse nationaliteit, de deelname aan vrijwillige terugkeerprogramma's die de Spaanse regering promoot, en spontane terugkeer omwille van de actuele, krimpende arbeidsmarkt.

Quito is dit jaar culturele hoofdstad van Amerika
Dit jaar is Quito de culturele hoofdstad van Amerika, een gelegenheid om zijn toeristische attracties, gebruiken en tradities te tonen. Quito ziet zichzelf als een stad van verschillende culturen die elkaar beïnvloeden, van avontuur en sport (met zijn 1.840 parken), van feest als een traditie, en van kunst en religie. In 1551 was de Franciscaanse Vlaming 'Fray Jodoco Ricke' trouwens een van de oprichters van 'School van Kunst en Ambachten', de voorloper van de latere School van Quito.

Berichten uit El Comercio van 3 januari 2011

1 opmerking:

Aurélie en Marina zei

Wij wensen jullie een spetterend 2011! Dat Ecuador in dit nieuwe jaar al jullie dromen in vervulling doet komen.
Aurélie en Marina