05-11-2008

Hoezee. Leve de zee!

Sinds een week hebben we bezoek van Karlien, de nicht van Anneleen. Fijn is dat. Familie op bezoek. Karlien komt hier aan haar thesis werken. Titel daarvan is: 'Toerisme als factor van ontwikkeling bij lokale gemeenschappen in Ecuador.' Reden genoeg dus om hier een maand te verblijven.

Als verrassing voor haar en onszelf hadden we vorig weekendje een verblijf aan zee gepland. Een verlengd weekend bovendien, omwille van Allerheiligen.

Om zaterdagochtend toe te komen, namen we de nachtbus naar Atacames. Die reis duurde zo'n zestal uurtjes. Anneleen en ik zijn het intussen gewend om rustig te slapen op de bus. Vanuit het stadje Atacames sprongen we de 'ranchera' op. Dat is een soort open truck met houten banken. In Muisne werden we dan met de boot opgepikt om een kwartiertje later toe te komen in de cabañas van Las Pigualas, vlakbij het dorpje Mompiche.

Heel rustig is het daar. Ideaal om af te kicken van het werk. Puur natuur. Wandelen over het strand. Het is er tussen juli en december vaak bewolkt, maar je kan niet zeggen dat het winters aanvoelt. Het zeewater daalt niet onder 22 graden.


Iets apart: het strand heeft nood aan een opvangcentrum voor zieke en gewonde schildpadden. Blijkbaar krijgen de lokale vissers geregeld van die prachtige schildpadden in hun netten. Ze geraken gewond en komen terecht op het plaatselijke strand. Zo zagen we een drietal grote exemplaren neerstranden. En op dit moment worden enkel de gieren daar beter van.

Stijn

Geen opmerkingen: