15-04-2012

Dag van de leerkracht

Eergisteren was het 'de dag van de leerkracht' in Ecuador. En juist op die dag ontvingen we van de Belgische Coöperatie in Quito het goede nieuws dat ze ons voorstel in verband met een cursus rond didactiek voor lerarenopleiders in het land goedkeurden. Meestal steunt de Belgische ambassade beursstudenten die in België gaan studeren. Het is eerder nieuw dat ze een opleiding hier steunen.
Toen ik dit nieuws meldde aan de verantwoordelijke van de UNAE (Nationale Onderwijsuniversiteit), reageerde zij entousiast en zei dat het nieuwe terrein van de UNAE op dezelfde dag echt aangekocht is. Ook goed nieuws dus.

De dag voordien werden 14 universiteiten van het land gesloten omwille van een gebrek aan kwaliteit. De 38.000 studenten van die gesloten universiteiten moeten nu op zoek naar plaats in andere universiteiten, die wel goed bevonden zijn door het evaluatieorgaan.

Wij werken nog steeds aan de indicatoren van het lerarenprofiel voor Ecuador. Het is de eerste keer dat dit op nationaal niveau gebeurt. De lerarenopleidingen (hogescholen en universiteiten) zullen zich moeten richten op dat nieuwe profiel. Ben benieuwd of dat sterke impact zal hebben in de praktijk.

Geen opmerkingen: