27-11-2011

Professioneel bezoek

In oktober en november hebben we - heb ik - met VVOB nogal wat bezoek ontvangen. Even opsommen:

- Roger Standaert, zopas gepensioneerd van het Ministerie van Onderwijs in Vlaanderen, maar onze internationale expert voor de Universidad Nacional de Educación.

- Mark Paquet, directeur Lerarenopleiding Artevelde Hogeschool, voor ons de expert in verband met profielen en curricula voor de lerarenopleiding.

- Carl en Rosanda van VVOB Suriname. Carl is daar verantwoordelijke voor lerarenopleiding, Rosanda is verantwoordelijke Communicatie. Zij waren hier met de rector van een lerarenopleiding.

- André Vyt uit Vlaanderen/België en Santiago Palacios uit Baskenland/Spanje. André is expert kwaliteitszorg en werkt voor Artevelde Hogeschool en PROSE. Santiago is professor aan de Baskische universiteit EHU.

- Een delegatie van VLIR-UOS. Een groepje van 4 mensen die kwamen nagaan of hun strategie voor Ecuador wel klopte met de noden en vragen van hier.

- Elke Broothaers van Klasse, het Ministerie van Onderwijs. Zij is videojournaliste en kwam hier interviews doen, vooral met studenten lerarenopleiding.

En dan heb ik het nog niet over de 2 Colombianen, een Argentijnse en een Ecuadoriaanse die we inhuren om curricula voor ons (de UNAE - Nationale Universiteit van Onderwijs) uit te werken...

Veel beweging dus...




Roger Standaert, Mark Paquet, Carl Beel en Rosanda Courtar in actie. De eerste week werken we op het ministerie, de tweede week is er een congres over intercultureel onderwijs in Riobamba.We organiseren een etentje met hoge 'mieten' van het Ministerie en alle experten en consultants, ook de rectoren van pedagogische universiteiten van Mexico en Argentinië

Hier aan het werk rond de methodologie voor het bepalen van het lerarenprofiel


André Vyt en Santiago Palacios, twee experten in kwaliteitszorg, op kantoor van VVOBNet voor de cursus geeft Miguel, vicerector van de Universidad Técnica del Norte, uitleg over de bouwplannen van zijn universiteit.
André in actie, met een 2-daagse over integrale kwaliteitszorg
We linken VLIR met SENESCYT (het Ministerie voor Hoger Onderwijs) VLIR-delegatie op kantoor van VVOB. In het midden onze kersverse Programme Manager: Wouter Van Damme
Soms wordt ook onze 'huistolk' Els ingeschakeld, bijvoorbeeld: tijdens een meeting van de Ecuadoriaanse universiteiten. Ik mag er ook een 'optreden' geven.
Met Elke van Klasse naar de bergen, de kust en de jungle voor opnames in scholen en lerarenopleidingen.

Geen opmerkingen: