19-06-2010

Stand-van-zaken

Anneleen heeft dit schooljaar haar laatste les gegeven. Zondag is er voor de hele Nederlandse school een barbeque in het park achter ons huis. Het is nog niet duidelijk wat ze volgend jaar gaat doen. Sowieso zal ze groep vier (het tweede leerjaar) hebben. Dit jaar had ze het eerste leerjaar, met kinderen die voor het eerst Nederlands lezen en schrijven. En dan waren er nog de wiskundelessen in een Ecuadoriaanse school, naast het ontwikkelen van educatieve materialen voor VVOB en het Ministerie van Onderwijs.

Alvorens ik vakantie heb, ga ik een week naar Suriname en heb nog een werkweek in Brussel. In Suriname neem ik samen met enkele collega's van VVOB en het Ministerie deel aan een workshop om beroepsprofielen te leren uitwerken. Er is daar ook een VVOB-programma dat we willen leren kennen. Vervolgens hoop ik de laatste week van juni nog een en ander te kunnen uitwerken. Het Ministerie vraagt immers hulp bij het evalueren en herstructureren van de huidige lerarenopleidingen, het uitwerken van een competentieprofiel voor lerarenopleidingen en het opstarten van een nieuwe Nationale Universiteit van Onderwijs (i.v.m. curricula). En dan zal er waarschijnlijk ook nog wat bewegen als de nieuwe wet op hoger onderwijs gaat goedgekeurd worden. Ben benieuwd.

In de maand juli hebben Anneleen en ik dan vakantie in België, maar we zullen ook twee weken in Frankrijk verblijven.

Vele groeten en tot binnenkort 'live' of terug op deze blog!

Anneleen en Stijn

1 opmerking:

Dennis Martín Quispe Salas zei

Hola compañero

seguro que ya de vuelta en Quito. Bueno, una vez más no fui a Ecuador por varios factores que no viene al caso mencionar.

La que si se va a Ecuador es Livia, ella está tratando de comunicarse con ustedes para ver la posibilidad de hacer un intercambio con el tema de las Bibliotecas.

Ella te escribirá, seguro ella tendrá mejor suerte que yo en ir a Ecuador.

Un abrazo y saludos para Aneleen.

El dennischa.