Dit weekend ontvingen we de collega van Anneleen met haar man en zoontje. Voor een bbq op zaterdag. 's Avonds spraken we met een groep Vlamingen af voor een spelletjesavond. En vandaag, zondag, kregen we het bezoek van 12 collega's van VVOB voor een kookles van Lepida. Ze is onze boekhoudster, is Afro-Ecuadoriaanse en afkomstig van Esmeraldas (kustprovincie).
'Encocado' moet zowat het lekkerste Ecuadoriaans gerecht zijn. Je maakt het met cocos en vis. Het hele recept vind je op de blog van Hans. Hieronder kan je genieten van enkele sfeerbeelden.
Stijn

Erg lastig: cocos uitschrapen met een schelp.
De cocos wordt dan samen met wat lauw water uitgeperst tot cocosmelk.
Bij de 'encocado' passen ook 'patacones'. Dat zijn platgeklopte en gefrituurde stukjes 'verde' (lijkt op banaan)





Chef-kokkin van de dag, Lépida, moet er even van uitrusten...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten